Interuniverzitetski centar u Dubrovniku je već decenijama regionalno najznačajnije mjesto okupljanja znanstvenika i intelektualaca iz cijelog svijeta. Mada su u cijelom regionu primojetni problemi u organizaciji međunarodnih znanstvenih skupova, IUC i dalje uspješno organizira referentne znanstvene skupove. Jedan od takvih skupova je svakako "Religionsphilosophie heute", koji okuplja evropske eksperte iz oblasti filozofije religije.

Objavljeno u Arhiva

U četvrtak 21. 5. 2013. otvoren je XIII filozofski simpoziji, koji je ove godine bio naslovljen temom “Dijalog moderne ili sukob civilizacija“. Ovim simpozijem je nastavljeno tradicionalno godišnje okupljanje filozofa u organizaciji Filozofskog društva Theoria. Kako je prilikom otvaranja simpozija istakao predsjednik FDT prof. dr. Samir Arnautović, zahvalnost za ovogodišnju organizaciju ovog znanstvenog skupa dugujemo isključivo Općini Centar Sarajevo i načelniku Dževadu Bećireviću. Općina Centar je i ove godine podržala organiziranje filozofskog simpozija, načelnik Bećirević je i osobno dao podršku nastavku organiziranja ovog skupa.

Objavljeno u Arhiva

U organizaciji Filozofskog društva "Theoria", 21. i 22. maja 2015. godine bit će održan Internacionalni filozofski simpozij pod nazivom "Dijalog moderne ili sukob civilizacija".

Simpozij će biti održan na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, sa početkom u 9:00 sati.  

Objavljeno u Arhiva

U organizaciji Filozofskog društva “Theoria”, u ponedjeljak 29. decembra 2014. godine bit će održan simpoziji pod nazivom “Kultura konflikta i njeno prevladavanje”.

Objavljeno u Arhiva